Kardiyoloji Anabilim Dalı, Kurum Yeterlilik Belgesi Almaya Hak Kazandı

ÇOMÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Anabilim Dalına, Türk Kardiyoloji Derneği Yeterlilik Kurulu tarafından akreditasyon belgesi verildi.

Konu ile açıklama yapan Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Emine Gazi "Türkiye'de Kardiyoloji uzmanlık eğitimini düzenleyen Türk Kardiyoloji Yeterlilik Kurulu; ülkemizde Kardiyoloji uzmanlık eğitiminin standartlarını oluşturmak, korumak ve yükseltmek, Kardiyoloji Uzmanlık Eğitimi veren kurumların kalite denetimini yapmak ve sürekli Tıp Eğitimi etkinliklerine katılımı teşvik etmek, özendirmek, kredilendirme verilerini toplamak amaçları doğrultusunda bağımsız olarak hizmet vermektedir. Anabilim Dalımız başvurusu sonrasında Yeterlilik Kurulu tarafından kliniğimiz değerlendirilmiş ve Kurum Yeterlilik Belgesi almaya hak kazanmıştır. Bu belge ile Kardiyoloji alanında uzmanlık eğitiminde ulusal standartları karşıladığımıza dair akreditasyon sağlanmıştır. Emeği geçen tüm öğretim üyelerimize ve idarecilerimize teşekkür ederim” dedi.

Kliniğin akreditasyon belgesi, 34. Uluslararası katılımlı Türkiye Kardiyoloji Derneği (TKD) kongresi açılış töreninde takdim edildi.