Kamuoyuna Duyurulur...!

Kamuoyuna;

Bir yerel gazetede, kurumumuzla ilgili 7 Şubat 2015 tarihinde ''ÇOMÜ'de trilyonluk zarar '' ismiyle yayınlanan ve Üniversite Hastanemizin yıllık 52 milyon lira zarar ettiğini iddia eden haber külliyen yanlıştır. Haberde bir tek unsur dahi gerçeği yansıtmamaktadır.

ÇOMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi, ülkemizdeki üniversite hastaneleri içerisinde en az borcu olan hastanelerden biri olduğu gibi, borç tablomuz son 4 yıldır (ülkemizdeki binlerce kamu hastanesinin hiç birisinde yapılmadığı halde) her ay satın alma birimimizdeki ilan panomuzda kurumumuzla iş yapan firmalara bildirilmekte ve güncellenmektedir.

Döner sermaye ve Bilimsel Araştırma Projeleri'ne (BAP) ayrılan paylar da düşünüldüğünde Üniversite Hastanemiz zarar bir yana fiiliyatta kar dahi etmektedir ve bu haliyle diğer birçok Hastane'ye örnek olmaktadır.

Arzu edenler, bu haberi yapanlar da dahil olmak üzere gerçek rakamlara Hastanemiz koridorlarında asılı bulunan ve herkese son 4 yıldır açık olan ilan panomuzdan ulaşabilirler.

Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimliği