KALBİNDEN DEV KİTLE ÇIKARILDI..

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri, bir başarıya daha imza attı. 

 
Hastanemize, nefes darlığı ve çarpıntı şikayetiyle başvuran 75 yaşındaki Neziha Çetin isimli hastanın, yapılan tetkikler sonucunda kalbin sol atriyumunda (kulakçık) 7 cm'lik kitle tespit edildi. Kalp içerisinde hareket eden bu kitlenin, kalbin sol tarafındaki kapağı daraltması ile kalp yetmezliğine neden olduğu belirlendi. Başarılı bir açık kalp ameliyatı ile kalp içerisinden çıkarılan bu kitlenin 7-8 santimetre büyüklüğünde ve kalbin bir odacığını neredeyse tamamen doldurduğu gözlendi.

Ameliyat sonrasında açıklama yapan Prof.Dr. Mustafa Saçar ''hastamız bu ameliyattan oldukça fayda görecektir. Çünkü, kalbin bir odacığını neredeyse tamamen kaplayan bu kitle hastanın normal bir yaşam sürmesine izin vermiyordu. Ayrıca kalp içinde hareket de eden bu kitlenin yerinden koparak her an beyin, böbrek gibi hayati organları besleyen damarları tıkaması gibi durumlar da olabilirdi. Şu anda böyle bir risk kalmamıştır. Hastamızın son kontrollerini yaptık ve şifa ile taburcu ettik'' dedi.

Prof.Dr. Mustafa Saçar, Yrd.Doç.Dr. Ali Ümit Yener ve Yrd.Doç.Dr. Turgut Özkan'ın birlikte gerçekleştirdiği açık kalp ameliyatı ile, hastanın kalbinden çıkarılan bu dev kitlenin kesin tanısının, patolojik incelemeler sonucunda konulabileceği belirtildi. 

Başarılı bir operasyonun ardından hastamız, kendisi ile yakından ilgilenen kalp ve damar cerrahi servisinde bulunan tüm personele teşekkür etti.