Jinekolojik Onkoloji Cerrahisi Polikliniği Hizmet Vermeye Başladı

ÇOMÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi, Çanakkale’de bir ilk olarak hizmet vermeye başlayan Jinekolojik Onkoloji Cerrahisi Polikliniği hasta kabulüne başladı.

Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı, Jinekolojik Onkoloji Cerrahisi Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. H. Öztürk Şahin ile bölüm ve verilen hizmetler konusunda bir röportaj gerçekleştirdik.

Jinekolojik Onkoloji Nedir?

“Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim dalı içerisinde bulunan Jinekolojik kadın kanserlerinin tanısı, tedavisi, ameliyatı ve ameliyat sonrası takiplerini yürüten bir bilim dalıdır. Başlıca tedavi ettiğimiz hastalıklar arasında rahim ağzı ve rahim kanser türleri, yumurtalık, kadın tüplerinde görülen kanserler ve kadın dış genital organlarında görülen kanserlerdir. Bu hastalıkların hepsini Jinekolojik Onkoloji Cerrahisi Bilim Dalı altında inceleyip tedavi ve teşhisleri konusunda hastalarımıza hizmet vermekteyiz.”

Bölümde Verilen Hizmetler Nelerdir?

“Hastalarımızı ( Radyoterapi ) ışın tedavisi yada ( Kemoterapi ) kimyasal tedavi ve ilaç tedavisine, hastanemiz bünyesinde kurduğumuz komisyon kararı ile buralara yönlendiriyoruz. Bunun dışında yapılan rahim ağzı ( SMEAR ) testinde anormallik saptanmış, menopoz sonrası tekrar vajinal kanaması başlayan yada menopoz öncesi dönemde düzensiz kanama şikayeti olan hastalar, yapılan Ultrason, Tomografi, MR görüntülemelerinde yumurtalıklarında kist yada kiste benze bir kitle saplanan hastalarımıza polikliniğimizde tedavi olma imkanını sunuyoruz.”

“Jinekolojik Onkoloji Cerrahisi son yıllarda yan dal eğitimi veren bir branştır. Türkiye’de sayılı uzmana sahip olan bölümümüzde hizmet veren öğretim üyeleri genelde büyük şehirleri tercih edip oralarda hizmet vermekteler buda başka illerde bulunan hastaların il dışına çıkmalarını ve tedavilerine orada devam etmelerini gerektirmektedir. Bizde bu amaçla Çanakkale’de bulunan hastalarımızın il dışına çıkmalarına gerek kalmadan tedavi olma imkânı sağlamış oluyoruz. Hastanemiz bünyesinde bulunan Jinekolojik Onkoloji Cerrahi Polikliniğimiz Çarşamba günleri hasta kabulüne başlamıştır” dedi.