HASTANEMİZDE BİR İLK DAHA!

ÇANAKALEDE  İLK BÖBREK NAKLİ AMELİYETI BAŞARILI İLE GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

ÇANAKKALE'de 8 yıldır böbrek nakli için sıra bekleyen 68 yaşındaki Mehmet Baştimur, 1 ay önce Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesinde hizmet vermeye başlayan organ nakil merkezinde ilk kez gerçekleştirilen başarılı bir operasyon  ile sağlığına kavuştu.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Kepez Uygulama ve Araştırma Hastanesi organ nakil ünitesinde ilk kez gerçekleştirilen böbrek nakli operasyonuyla bir ilke imza atıldı. Çanakkale'de yaşayan  8 yıl içinde İstanbul ve Bursa'da özel hastanelerin yanı sıra üniversite hastanelerininde kapısını çalan Mehmet Baştimur'a böbrek nakli bekleyenlerin sayısı bu merkezlerde  fazla olduğu için sıra bir türlü gelmedi. Ancak yeni açılan mekezimizde böbrek  bekleyen hasta sayısının az olması nedeniyle 1 ay içerisinde uygun böbrek bulundu.

8 yıldır Çanakkale'den İstanbul ve Bursa'ya giderek özel ve üniversite hastane kapılarında böbrek nakli için umutla bekleyen Mehmet Baştimur'a üniversite hastanesinden böbrek nakli için müjdeli haber geldi. Eşi Hanife Baştimur (60) ve kızı Nesrin Yağlıdere ile hastaneye yatan Mehmet Baştimur, ÇOMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi doktorları Yrd. Doç. Dr. Faruk Özkul, Yrd. Doç. Dr.Kasım Arık, Doç Dr.Berkant Reşorlu ve  ekibi tarafından  ameliyata aldı. Başarılı geçen operasyonun ardından Mehmet Baştimur'a böbrek nakli yapıldı.

YILININ EN BÜYÜK HEDİYESİ

Babasının böbrek nakli bekleyen diyaliz hastası olduğunu ifade eden kızı 36 yaşındaki Nesrin Yağlıdere, "Yüksek tansiyona bağlı ilk çözüm olarak böbrek naklini düşündük. ÇOMÜ Hastanesinde böbrek nakli olmadığı için İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine gittik. 5 yıl boyunca orada nakil çıkmayınca, Bursa da özel bir  Hastaneye  gitmeye karar verdik. İki yılda Bursa'da bekledik. Oradan da sonuç çıkmayınca, ÇOMÜ Tıp Fakültesi Hastanesinin organ nakli merkezinin yeni açıldığını duyduk. Babam kayıt oldu ve bir ay içinde 2015 yılının en büyük hediyesi bize çıktı. Ramazan ayında candan cana yapılan en büyük sadaka babama sağlığının verilmesi bizim için en güzel hediye oldu" ifadelerini kullandı. 194-gkno-r1.jpg