HASTANEMİZ ORGAN NAKLİ MERKEZİ ULUSAL BASINDA

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanemiz Organ Nakli Servisinde yapılan Böbrek Nakli Ulusal Basında manşet haberi oldu.

Edirne'de 10 yıl önce nakil yapılan , böbreği vücudu kabul etmeyen böbrek yetmezliği hastası Orhan Durak (28), Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanemizde yapılan ikinci nakille sağlığına kavuştu.

Edirne'nin İpsala ilçesinde yaşayan Orhan Durak'a, daha 9 aylıkken idrarın böbreğe kaçması sonucu oluşan enfeksiyonlar nedeniyle kronik böbrek yetmezliği tanısı konuldu. 18 yıl boyunca ilaç tedavisi gören Orhan Durak'ın böbrekleri 2009 yılında iflas etti. Babası Hasan Durak'tan alınan böbrek, Orhan Durak'a nakledildi. Ameliyattan 1 saat sonra vücut böbreği kabul etmedi. 10 yıl boyunca haftanın 3 günü diyalize giren Durak, 7 ay önce hastanemize nakil için başvurdu. Bu süre zarfı içinde 3 kez sıra gelmesine rağmen doku uyumu olmayınca nakil gerçekleşmedi. Her geçen gün umutları tükenen Orhan Durak'a beklediği haber 11 Mayıs günü Bursa'dan geldi. Beyin ölümü gerçekleşen kişinin ailesi tarafından bağışlanan böbrek hastanemizde Orhan Durak'a başarılı bir operasyonla nakledildi. Durak, tekrar sağlığına kavuştu. Nakil sonrası kana kana su içti.