Hastanemiz de 'Uyku Laboratuvarı' Hasta Kabulüne Başlamıştır.

En sık görülen uyku bozukluklarından biri de uykuda nefes alıp vermenin bozulmasıdır.Horlama ,uykuda solunum duraklaması ve gündüz aşırı uyku olması, uykuda solunumun bozulduğunu gösterir. Bu yakınmaları, daha çok hastanın kendisi değil yanında olanlar fark eder. Vücudumuzun hemen hemen bütün organlarını ilgilendirir ama en çok akciğer hastalıklarının ileri evrelerini taklit eder ya da onlarla birlikte olur. Tedavi edilmezlerse özellikle kalp hastalıkları ve yüksek tansiyona neden olurlar. Horlama ve uykuda solunum duraklaması olanlar hafta içi her gün Göğüs hastalıkları Polikliniğinden randevu almak suretiyle Göğüs Hastalıkları Öğretim üyeleri Prof.Dr.Arzu MİRİCİ ve Prof.Dr.Uğur GÖNLÜGÜR ile görüşebilirler. Gerekli ön incelemelerin ardından bir ya da iki gece hastanede uyku laboratuvarında kalmaları halinde hem hastalıklarının tanısını koymak hem de tedavisini belirlemek mümkündür.

257-hpjb-r1.jpg
257-hpjb-r2.jpg