Diyabet Okulu İlk Mezunlarını Verdi

ÇOMÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde diyabet hastalarının hastalıkla doğru mücadele etmesi için açılan “Diyabet Okulu” ilk mezunlarını verdi.

Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi hastanemiz Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Ersen Karakılıç, Sağlık Bakanlığı'nın ülke genelinde yürüttüğü “Türkiye Diyabet Önleme ve Kontrol Programı” kapsamında diyabetin etkin tedavisi ve doğru takibi amacıyla “Diyabet Okulu” projesinin başlatıldığını söyledi. Karakılıç, projeyle, eğitim verilen hastaların takibi, hasta uyumu ve bilincin arttırılmasına katkı sağlamayı amaçladıklarını söyledi. Karakılıç, “Bakanlığımızın uygulamaya başlattığı ve hastanemizde verilen eğitimlere hastalarımız ücretsiz olarak katılıp faydalanabilir.”dedi

Toplamda yaklaşık 8 saat eğitimin verildiğine değinen Karakılıç, "İlk eğitimimizi 26-28.06.2018 tarihleri arasında gerçekleştirdik. Eğitimde genel sağlık bilgileri, diyabet nedir, diyabetin komplikasyonları, ayak bakımı, insülin uygulamaları, evde kan şekeri takibi, beslenmede nelere dikkat etmeleri gerektiği, egzersiz programı, kendi kendine kontrol ve diyabetik bakımın önemi gibi bilgiler verdik" dedi.

Eğitime katılan ilk katılımcılara diyabet eğitim hemşiresi, diyetisyen ve hastane yönetimi tarafından diyabet okulu diploması verildi. Diyabet Hemşiresi Mine Tepe yaptığı açıklamada “Bu eğitimlerden faydalanmak isteyen hastaların hastanemizin diyabet birimine başvurmaları yeterlidir. Eğitimlerimiz diyabet hastalarına yöneliktir. Tüm diyabetli hastalarımızın bu eğitimlere katılmalarını bekliyoruz" dedi.