ÇOMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nde Kemik Tümörüne Ameliyatsız Tedavi

Sağ bacağında ağrı nedeniyle Ortopedi ve Travmatoloji polikliniğimize gelen 18 yaşındaki hastamıza yapılan tetkikler sonucu Yrd.Doç.Dr. Umut Hatay GÖLGE tarafından Osteoid Osteoma teşhisi konuldu.

Konu ile ilgili bilgi aldığımız Yrd.Doç.Dr. Umut Hatay GÖLGE ;

 'Osteoid Osteoma kemiğin iyi huylu bir kemik tümörü olup 2 şekilde tedavi edilebilmektedir; Cerrahi Tedavi ve Ameliyatsız Radyofrekans Ablasyon Tedavisi. Hangi tedavi yönteminin uygulanacağını tanı ve tedavisi ile ilgilenen bir Ortopedist ve Radyolog beraberce karar vermelidir. Bizde hastamıza birçok avantajı nedeniyle Radyofrekans Ablasyon Tedavisi uygulamaya karar verdik. Çünkü bu tedavi yönteminin; Spinal yâda Lokal anestezi ile yapılabilmesi, daha az kemik kaybı ile sonuçlanması, hastanede kalış süresinin az olması, iyileşme süresinin ve normal aktivitelere dönüşün kısa oluşu ve kapalı teknikle yapıldığından ameliyat-dikiş izinin minimal olması gibi avantajları vardır. Hastamıza Anestezi ve Reanimasyon Öğretim üyesi Yrd.Doç.Dr.Uğur Altınışık tarafından uygulanan Spinal Anestezi sonrası Bilgisayarlı Tomografi (BT) Ünitesinde ,BT eşliğinde Yrd.Doç.Dr Umut Hatay Gölge ve Radyoloji A.D. ekibi tarafından başarılı bir şekilde RadyoFrekans ile ablasyon tedavisi uygulandı. Ortopedi ve Travmatoloji servisinde sadece bir gün yatan hastamız şifa ile taburcu edildi.'' şeklinde konuştu.

Yrd.Doç.Dr. Umut Hatay GÖLGE, ÇOMÜ Tıp Fakültesi'nde ilk kez yapılan bu tedavinin kısıtlı merkezlerde ve yüksek maliyetlerde yapılmakta olduğunu ve bu tedavi metodunun ÇOMÜ ve Çanakkale halkının hizmetine sundukları için çok mutlu olduklarını ifade etti.