ÇOMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalında Uygulanan Epitez Sonrası, Hasta ve Hekim Mutluluğu

Doğumsal olarak göz çevresi ve yüzü ilgilendiren kemiklerde gelişim eksikliği olan 19 yaşındaki hasta, ÇOMÜ TIP Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı, Okuloplasti Departmanı öğretim üyesi Doç.Dr.Arzu Taşkıran ÇÖMEZ, tarafından gerçekleştirilen 2 basamaklı bir cerrahi olan epitez uygulamasının son basamağı olan protezine kavuştu. Mutluluğu yüzünden okunan  hasta ve ailesi, son görüntüsüyle çok mutlu olduğunu, başta, Doç.Dr.Arzu Taşkıran Çömez olmak üzere emeği geçen bütün sağlık personellerine  teşekkürlerini sunduğunu söyledi.

Yüz ve göz bölgesinden çeşitli merkezlerde 26 kez ameliyat geçiren hastamıza, doğuştan gelişmemiş sağ göz küresi ve orbita kemikleri nedeni ile klasik göz içi implant ve protez uygulamasının mümkün olmaması üzerine, ÇOMÜ Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Doç.Dr.Arzu Taşkıran Çömez, hastaya epitez uygulaması önermiş ve 2 basamaktan oluşan vida yerleştirilmesi ve implant uygulaması gerçekleştirmişti. Daha sonrasında hastanın protezinin takılması ile kozmetik olarak çok başarılı ve hastanın da mutlu olduğu bir sonuca ulaştıklarını belirten Doç.Dr. Çömez, ülkemizde sadece birkaç merkezde uygulanan epitezi, ÇOMÜ  Tıp Fakültesi hastanemizde ilk kez uygulamış olmaktan ve hastamızı da mutlu görmekten büyük gurur ve sevinç duyduğunu dile getirdi.