ÇOMÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi ile Deniz Teknolojileri MYO Arasında Sosyal Sorumluluk Proje Protokolü İmzalandı

Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi ile Deniz Teknolojileri Meslek Yüksekokulu arasında sosyal sorumluluk projesi başlatıldı.

Deniz Teknolojileri Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Doç. Dr. Barış Özalp'in yürütücülüğünü yaptığı "Sualtı Dünyası Hastane Duvarlarında Gönüllü Projesi" kapsamında Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği arasında resmi protokol ile imzalanan bir sosyal sorumluluk projesi başladı.

Doç. Dr. Özalp'in sualtı araştırmaları ve bilimsel çalışmalar süresince 2001-2018 yılları arasında oluşturduğu sualtı fotoğraf arşivinden 100 fotoğrafın bağışlandığı proje kapsamında, hastane binasında başhekimlik tarafından tespit edilecek bazı alanlara sualtı fotoğrafları asılacak. Proje kapsamında ayrıca, 25 Kasım - 30 Aralık 2018 tarihleri arasında yapılacak program doğrultusunda bir hafta süresince üniversitemiz akademisyenleri, öğrencileri ve idari personeli için bir sualtı fotoğraf sergisi açılacak.

Doç. Dr. Özalp Projenin temel hedefinin, Çanakkale'nin sürekli iç içe olduğu denizel kültürün geliştirilmesi, deniz canlılarının korunmalarına ilişkin farkındalığın arttırılması ve özellikle mavi rengin hastalarda olumlu psikolojik etki bırakması olduğu belirtti.  Aynı zamanda üniversitemiz ilk dalış eğitmenlerinden ve Sualtı Topluluğu kurucu üyelerinden olan Özalp'in, önceki yıllarda Valilik, Kaymakamlık ve Belediyelerce kamu destekli olarak gerçekleştirdiği diğer bilimsel araştırma ve sosyal sorumluluk projeleri de bulunmaktadır.

Hastanemize yaptığı katkılardan dolayı Sayın Doç. Dr. Barış Özalp'e teşekkür ediyoruz.