Çanakkale'de ve Hastanemizde İlk Kez ''Tilt Testi'' (Eğik Masa Testi ) Uygulaması

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Kardiyoloji AD doktorları tarafından, bayılma şikayetiyle gelen hastalarımıza yapılan ''Tilt Testi '',Çanakkale'de ve hastanemizde ilk kez uygulamaya başlanmıştır.

Bayılmanın nedeninin ve ayırıcı tanısının belirlenmesi için yapılan testte; acil bir durumda her türlü müdahalenin yapılabileceği bir ortamda hastayı monitörize edip damar yolu açılarak yapılan test için, hasta hareket edebilen bir masaya yatırılır. Masa 60-80 derece eğime getirilerek yaklaşık 45 dakika hasta izlenir ve her 5 dakika da bir tansiyon ve nabza bakılır. Yaklaşık bir saat süren test sonrasında hasta evine gidebilmektedir.

71-acyg-r1.jpg