Çanakkale’de Canlıdan Canlıya İlk Organ Nakli Hastanemiz'de Gerçekleştirildi

3 aydır böbrek hastası olan Behice BARIN oğlunun böbreğini vermesiyle hayata yeniden tutundu. Hastanemizde canlıdan canlıya yaptığımız ilk böbrek naklini başarıyla gerçekleştirdik. Organ nakli ekibimiz daha öncesinde gerçekleştirdiği kadavradan canlıya nakle şimdi de canlıdan canlıya naklini eklediler. Başarıyla gerçekleştirdiğimiz nakillerimiz ile ilgili düşüncelerini aldığımız organ nakli ekibi sorumlu hekimi Yrd.Doç.Dr.Faruk ÖZKUL vatandaşlarımızın gün geçtikçe hastanemize olan güveninin ve ilgisinin arttığını dile getirdi. Hasta BARIN'ın da sağlık durumunun iyi olduğunu, takılan böbreğin çalışmaya başladığını ve hastanın idrar çıkarmaya başladığını söyledi.

Nakille ile ilgili düşüncelerini aldığımız bağışçı Gürsel BARIN ise annesinin sağlık durumunun iyi olması onu çok mutlu ettiğini dile getirdi. Bizde bu duyarlı davranışı için tebrik ediyor sağlıklı bir ömür diliyoruz.