“Bir Adımda Sen At”

3-9 Kasım Oran Bağışı Haftası etkinlikleri kapsamında 11 Kasım 2018 tarihinde ÇOMÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Organ Nakil Müdürlüğünce “Bir Adım da Sen At” sloganlı etkinlik gerçekleştirildi.

Organ bağışının önemini ve farkındalığını arttırmak için organ nakli yapılan hastalarında katılımıyla yürüyüş düzenlendi.

Golf Çay bahçesi önünde toplanan öğretim üyeleri, vatandaşlar, öğrenciler ve organ nakli yapılan hastalar, ellerindeki dövizler ve pankartlarla İskele Meydanı'na kadar yürüdü. Yürüyüşe Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Çanakkale İl Sağlık Müdürü Dr Ali Taşçı, Organ Nakil Merkezi Müdürü Doç.Dr Cabir Alan, Akademisyenler, Öğrenciler, Sivil Toplum Kuruluşları ve vatandaşlar katıldı. İskele meydanında son bulan yürüyüş sonrası ÇOMÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Organ Nakil Merkezi Müdürü Doç.Dr Cabir Alan yaptığı basın açıklamasında;  Amaçlarının organ bağışı konusunda toplum bilincini oluşturmak, ilgili tüm kesimlerin konuya ilgisini arttırmak olduğunu söyledi.  Alan “Şu an Türkiye genelinde binlerce hasta organ beklemekte, ölümle yaşam arasındaki çizgide hayata umutla tutunmaya çalışmaktadır. Organ bağışı konusuna toplum olarak hassasiyet göstermeli, organ nakli gerektiren hastalıkların her an bizim ve sevdiklerimizin başına gelebileceğini unutmamalıyız. “Yaşarken de yaşamdan sonra da başkalarına hayat vermek bizim elimizde”. Bu konuda duyarlı davranmak hepimizin toplumsal sorumluluğudur. Unutmayalım ki, yaşatmak da yaşamak kadar güzel bir duygudur” dedi. Yürüyüş sonrasında İskele Meydanı’nda bulunan organ bağışı standından katılımcılara çam ağacı fidesi hediye edildi. Açılan Organ Bağışı standında çok sayıda vatandaş organ bağışında bulundu.