Aynı Gün İçerisinde İki Organ Nakli

Gönen Devlet Hastanesi’nde beyin ölümü gerçekleşen hastanın böbrekleri  iki böbrek hastasına umut oldu.

6 aydır periton diyalize giren Seda Bektaş doğuştan işitme ve konuşma engelli. 30 yaşında olan hastamız Ayvacık Babakale köyünden. Biz  Seda Bektaş’a böbrek nakli yaparak bir nebze olsa bir engeline çare olduk.

Diğer böbrek nakli hastamız ise 43 yaşındaki  Ezine’li Züleyha Özel. Züleyha Hanım yaklaşık bir yıldır diyalize giriyor. İki çocuk annesi olan Züleyha Özel de aynı gün içinde yapılan ikinci böbrek nakliyle sağlığına kavuştu.

Başarıyla gerçekleştirdiğimiz bu iki nakille  ilgili düşüncelerini aldığımız organ nakli ekibi sorumlu hekimi Yrd.Doç.Dr.Faruk ÖZKUL aynı gün içerisinde iki organ nakli yapabilen bir hastane durumuna geldiğimiz için vatandaşlarımız adına çok mutlu olduğunu dile getirdi. Gün geçtikçe hastanemize olan güveninin ve ilginin arttığını söyleyen Dr. ÖZKUL hastalarımızın sağlık durumunun iyi olduğunu, takılan böbreklerin  çalışmaya başladığını ve hastaların idrar çıkarmaya başladığını iletti.