''Afetlerde Acil Yardım Sempozyumu'' Düzenlendi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Arama Kurtarma ve Doğa Sporları Topluluğu ile İlk Nefes Topluluğu işbirliğinde organize edilen, ''Afetlerde Acil Yardım Sempozyumu'' Belediye Başkan Yardımcısı Sayın Ali Sürücü, ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Sayın Prof. Dr. Feyzi Uğur, İl Afad Müdürü Sayın Erdoğan Çabuk ve İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr.Mehmet Sönmezler'in katılımlarıyla, Süleyman Demirel Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Arama Kurtarma ve Doğa Sporları Topluluğu Başkanı Mustafa GÜNEY ile İlk Nefes Topluluğu Başkanı Mehtap KARAASLAN tarafından açılış konuşmaları ile başlayan sempozyum, üç oturumda gerçekleştirildi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Günhan ERDEM tarafından başlatılan ilk oturum ; Sağlık İl Müdür Yardımcısı Dr. Mehmet SÖNMEZLER'in ''Afetlerde 112 ile Hastane Koordinasyonu'' ve Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Tıp Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Başak BAYRAM'ın ''Afetlerde Travmalı Hastaya Yaklaşım'' konulu sunumları ile devam etti.

ÇOMÜ Sağlık Yüksekokulu Ebelik Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ayten DİNÇ'in başkanlığında açılan ikinci oturum; Akçakoca Devlet Hastanesi nde görev yapmakta olan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Semra Özer tarafından, ''Afetlerde Obstetrik Hastaya Yaklaşım'', ÇOMÜ Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları AD Öğretim Üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Hakan AYLANÇ tarafından, ''Afetlerde Yenidoğan Acillerine Yaklaşım'' ve Yrd.Doç.Dr. Fatih BATTAL'ın ''Afetlerde Çocuk Acillerine Yaklaşım'' konulu sunumlar ile sona erdi.

Sempozyumun ikinci günü, ÇOMÜ Sağlık Yüksekokulu AYAY Bölüm Başkan Yardımcısı Yrd.Doç.Dr. Fehmi Volkan AKYÖN'ün, oturumu açması ile başladı. Çanakkale Devlet Hastanesi Acil Tıp AD Öğretim Üyesi Dr. Hamit Özçelik ''Afetlerde Bilinç Durumu Değişikliği Olan Hastaya Yaklaşım'', ÇOMÜ Tıp Fakültesi Acil Tıp AD Öğretim Üyesi, Yrd.Doç.Dr. Ahmet Yıldırım ''Afetlerde Göğüs Ağrılı Hastaya Yaklaşım'' ÇOMÜ Tıp Fakültesi Acil Tıp AD Bölüm Başkanı Doç.Dr. Okhan AKDUR ise ''Afetlerde Solunum Acillerine Yaklaşım'' konulu sunumları ile katılım sağlamıştır.

AYAY Bölümü öğrencileri, geçen dönem vefat eden arkadaşları, 3. Sınıf 2. Öğretim öğrencisi Suat BAŞKAYA'yı unutmadılar ve Suat'ın fotoğraflarından hazırladıkları bir slayt görselini, arkadaşı İsmail Turgut PALA'nın konuşması eşliğinde katılımcılarla paylaştılar.

1. Afetlerde Acil Yardım Sempozyumu, Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Günhan ERDEM'in teşekkür konuşması ile sona erdi.

85-gnco-r1.jpg

85-gnco-r2.jpg

85-gnco-r3.jpg

85-gnco-r4.jpg

85-gnco-r5.jpg

85-gnco-r6.jpg