14 Yıl Sonra Organ Nakli Müjdesi!!!

          Hastanemiz Organ Nakil Merkezi'nde gerçekleştirilen böbrek nakliyle 2002'den beri böbrek yetmezliği çeken                                                                                   67 yaşındaki Fatma Türker, sağlığına kavuştu.

4 ay önce hastanemiz organ nakil ünitesine organ nakli için başvuran Fatma Türker, Trafik kazası sonrası beyin ölümü gerçekleşen bir bağışçıdan alınan böbrekle eski sağlığına kavuştu.

Hastanemiz  Organ Nakil Merkezi ekibinden  Nefrolog Yrd. Doç. Dr. Serkan Bakırdöğen, "Fatma Hanım bizim kendi merkezimizde, böbrek nakli yaptığımız 18'inci hastamız. Fatma Hanım'ın genel durumu iyi. Üç gün önce böbrek nakli yaptık. 38 yaşında trafik kazası nedeniyle beyin ölümü gerçekleşmiş olan genç bir hastanın böbreğini Fatma Hanım'a naklettik. Operasyon başarılı oldu. ve şu anda nakil ünitemizde takip ve tedavisini yapıyoruz. Fatma Hanım yaklaşık 14 yıldır son dönem böbrek yetmezliği nedeniyle haftada 3 seans hemodiyaliz girmekte bir hastaydı. Bugüne kadar idrarı çıkışı yoktu. Böbrek naklinin ardından artık az da olsa idrar çıkışı başladı. Bunun daha da artacağını ve takılan böbreğin en kısa zamanda vücuduna uyum sağlayacağını, uzun yıllarda işlev göreceğini umut ediyoruz" dedi.



Böbrek nakliyle kendisini çok iyi hissettiğini belirten Fatma Türker, "Dört aydır bekliyorum. Bundan önce böbrek nakli için Bursa'daydım. 14 yıldır bekliyordum. Kısmet bugüneymiş. Doktorlarımızın hepsi iyi, her gün bizimle ilgileniyor. Ayağa kalkıyorum. Yürüyorum. Böbrek bağışı yapan aileden Allah razı olsun. Yüreğim kıpırdıyor" dedi.