17 Kasım Dünya Prematüre Günü Kutlandı

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı tarafından düzenlenen etkinlik, Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Konferans Salonunda yapıldı. Etkinliğe Hastane Yönetiminden Başhekim Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Semih PETEKKAYA ve Başhemşire , Başhemşire yardımcıları, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Hakan AYLANÇ, Prematüre doğan bebekler ve aileleri ile hemşireler katıldı. Prematürelik hakkında farkındalığı artırmak amacıyla hemşireler, etkinliğe prematüre bebekleri temsil eden mor renkli formalarıyla katıldılar.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. AYLANÇ  17 Kasım Dünya Prematüre günü sebebiyle yaptığı açıklamada “ Prematürelerin hayata tutunma süreci sevgi, emek ve sabır isteyen özel bir bakım gerektirir. Bu bebeklerin ihtiyacı olan desteği verebilmek için alanında uzman yenidoğan hekim ve hemşireleri ile birlikte tam donanımlı yenidoğan yoğun bakım ünitelerine gereksinim vardır. 17 Kasım Dünya Prematüre Günü bu bebeklerin sorunlarına dikkat çekmek, ihtiyaçları olan bakımın sağlanabilmesi ve yaşam kalitelerinin arttırılması için farkındalık yaratmak amacıyla kutlanmaktadır.”dedi.