ÇARŞI POLİKLİNİĞİNDEKİ BÖLÜMLERİMİZİN YENİ HİZMET YERİ.

Çarşı polikliniklerimiz 2012 yılında Kepez'de hizmet veren ÇOMÜ Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanemizin fiziki yetersizliklerini çözmek için hizmete açılmıştır. Ancak yeni Üniversite hastanesiyle birlikte çarşı polikliniğine ihtiyaç azalmıştır. Çarşı polikliniklerinin açılışından itibaren laboratuvar planlanması ve kurulumu yapılmadığından kanların taşınması yoluyla hizmetin sürdürülmesiyle ilgili aksaklıkların fazla olduğu tecrübe edilmiştir. Üçüncü basamak sağlık hizmeti veren kurumumuza başvuran hastaların sıkça ihtiyaç duyduğu tomografi, MR, sintigrafi gibi tetkikler merkez hastanemizde yapıldığından çarşı polikliniğine başvuran hastalar Kepez'deki hastanemize yönlendirilmek zorunda kalınmaktadır. Bununda hasta ve yakınlarının şikayetlerine konu olduğu görülmüştür. Ayrıca personel ve enerji giderlerinin fazla olması, hasta ve yakınları için otoparkının olmaması çarşı polikliniklerimizin işleyişi ile ilgili sorunları beraberinde getirmektedir. Üniversite hastanemizden alınan hizmetin kalitesinin artırılması, aksaklıklardan dolayı oluşan hasta memnuniyetsizliğini ortadan kaldırılması, maddi kaynaklarımızın ve personelimizin daha etkin olarak kullanılması amacıyla çarşı polikliniğinde bulunan bölümlerimiz, fiziki alt yapı ve donanım bakımından çağın gereklerini karşılayacak şekilde yapılan ve tefriş edilen yeni hastanemize 1 Temmuz 2015 tarihi itibariyle taşınmıştır. ÇOMÜ Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kepez ve Terzioğlu ek bina olmak üzere 2 hastane binası şeklinde hizmet vermeye devam edecektir. İlgililere ve tüm halkımıza duyurulur.